Se flere gallerier på Cornice torget
Legg i favoritter
TITTEL:
Ingen tittel
OM BILDET:
Størrelse 69.5 x 41 cm
Bildebredde: 69.5 x 41 cm
Trykk: Prøvetrykk (pr)

Velg et miljø, for å få et inntrykk av størrelsen på bildet.
KUNSTNER:
Franz Widerberg
OM FRANZ WIDERBERG:
Født 1934. En av Norges mest kjente billedkunstnere. Utdannet ved Statens kunstakademi.

Ofte også hester, mann og hest, det klassiske ryttermotivet som hos Widerberg nærmest suges gjennom et gåtefullt verdensrom. Maleriene og Widerbergs grafikk er alltid utført i sterke rene primærfarger. Rødt, blått og gult helt uten innblanding av sort.

Franz Widerberg er en av våre eldre kunstnere. Født i 1934 og utdannet ved Statens Kunstakademi 1957-60. Han begynte å lage litografier på sent 1960- tall. Grafikk ble etter hvert og er i dag et av Widerbergs fremste uttrykksmåter. I 1978 representerte Franz Widerberg Norge på Venezia biennalen. 70- tallet ble det tiåret da Franz Widerberg ble etablert som en av Norges fremste billedkunstnere. I tiårene fra ca 1970 og frem til århundreskiftet i år 2000, utførte Franz Widerberg en rekke større offentlige utsmykningsoppdrag. I de senere år har han stort sett jobbet med grafikk.

Frans Widerberg er representert i Nasjonalmuseet/ Nasjonalgalleriet i Oslo med flere arbeider. Han er også representert ved en rekke kjente gallerier og museer i inn og utland. Det er derfor med stor glede Cornice her viser frem noen av hans grafiske arbeider.

Bildene, tematikken er en hyllest til livet. En bejaende, gledesfylt tributt til selve livsreisen. Men motivene antyder også at denne reisen kan være farefylt. Begreper som ekstatisk livsopplevelse iblandet en dose weltschmerz er brukt om Franz Widerberg sin billedkunst.

Selv om man skal være forsiktig med merkelapper så er det fristende å kalle Widerberg for post ekspresjonist. Disse typiske langstrakte tynne skikkelsene, alene eller sittende på en hest, alltid utført i skimrende, nesten voldsomme primærfarger, lysskikkelser på vei mot det ukjente. Hva venter der fremme, noe løfterikt eller truende? Et er i hvert fall sikkert; Widerbergs høyst særpregede univers er en unik og fantastisk verden. En hyllest til lyset og alt som lever. Spennende billedkunst fra en av Norges største kunstnere.

FLERE BILDER
Vi har 6 bilder til av Franz Widerberg. Se bildene i vårt galleri.
TEKNIKK:
Radering
OM RADERING:
Dyptrykk og samlebetegnelse på flere kunstneriske teknikker hvor motivet enten blir skåret, risset eller etset med syre inn i en metallplate. Eksempelvis er kobberstikk en type radering.
PRISEN INKLUDERER
- Bildet
- 5% kunstneravgift
LEVERING
Bilder uten innramming kan sendes med Posten, eller hentes i vår butikk. Bilder med innramming må hentes i vår butikk. Fraktkostnader beregnes i kassen.
Studio AS
Her finner du et meget stort og godt utvalg av spennende originalkunst.
Vi holder til i Lillestrømveien 1584, 1911 Flateby
GALLERI
Vi har et stort utvalg av kunst, se alle våre bilder her.
GÅ TIL FORRIGE SIDE
FARGEAVVIK
NB! Farger på kunst, rammer og passepartout kan avvike fra skjerm til skjerm.